Seruan Menentang Zionist Israel!

Siri ‘Palestina Jangan Dilupakan’ :
Part I | Part II | Part III | Part IV | Part V | Part VI | Part VII

Hello & Salamun A’laikum.
In the Name of Allah, Most Gracious, Most Merciful.

Khutbah Jumaat disampaikan oleh Sheikh Yusuf Al-Qaradhawi, yang disiarkan di TV Al-Jazeera pada tarikh 9 Januari 2009:

“The Islamic Countries… Received [the Jews] With Open Arms [When They Were Banished From Europe]… [But The Jews] Turned Their Backs On [Us], And We Have Become Their Victims”

Ini adalah Ringkasan petikan khutbah y diterjemahkan kpd Bahasa Malaysia oleh penulis sendiri ;
[NOTE : To read text sermon in English, please click : HERE ]

Sheikh Yusuf al-Qaradhawi : Saya tujukan mesej pertama kpd ‘aggressor’ Yahudi; Mereka adalah perampas y bongkak; mereka sombong terhadap hamba2 Allah di Tanah Allah subhanahu wa taa’la (al-Quds).

Pada masa lampau, Yahudi telah mencemari Tanah Suci (al-Quds) sebanyak 2 kali, & setelah itu, Allah subhanahu wa taa’la tlh menghukum mereka juga sbyk 2 kali, dgn menetapkan ‘Tuan’ kpd mereka y menyeksa, menghina serta menyebabkan mereka menundukkan kepala terhadap ‘Tuan’ mereka.

Seperti dlm sejarah, kita ketahui bahawa, Allah subhanahu wa taa’la telah menetapkan Raja Babilon, Nebuchadnezzar sebagai ‘Tuan’ mereka sehingga menyebabkan mereka hidup dlm buangan. Dia tlh memusnahkan rumah2, merobohkan kuil2, membakar kitab2 Taurat mereka & hidup dlm buangan di Babilon selama 70 tahun.

Kemudian, mereka mengulangi perbuatan y sama, menyebabkan Allah subhanahu wa taa’la menetapkan Rom sbg ‘Tuan’ mereka selepas Babilon.

Yahudi menetap di Tanah kita (Negara Islam) pd tempoh y panjang sbg zimmi, & tiada seorg Muslim pun y melanggar perjanjian dgn mereka. Mereka bebas & dlm kalangan mereka juga trpdt org y terkaya, sehingga terdapat Muslim cemburu terhdp mereka. Mereka mendpt kedudukan istimewa disisi Sultan, Raja & Pemerintah pd ketika itu. Namun demikian, mereka tetap tidak setia kpd perjanjian.

Apabila mereka diusir dr Negara Eropah, tiada tempat mengadu kasih, tiada tempat utk berlindung, MELAINKAN di tanah org Islam.

Empayar Turki Uthmaniyyah, Negara Mameluke, serta Negara2 Islam y lain telah menerima mereka dgn tangan terbuka memberi tmpt tinggal & perlindungan – TETAPI apabila Yahudi sudah perolehi pengaruh, lantas membelakangi mereka & kita pula menjadi mangsa Yahudi.

Kami tunggu balasan drpd Allah subhanahu wa taa’la terhdp mereka (Yahudi) – dan Insha Allah, Ia (al-Quds) akan berda digenggaman kita kembali.”

Inilah satu drpd KEANEHAN dlm masa kini. Bangsa di mana dilaknat, dihina & telah dijatuhkan, bahkan mengundang kemurkaan Allah subhanahu wa taa’la – adalah manusia paling tamak dlm mengaut kehidupan dunia – Kita pula menjadi mangsa mereka. Dahulu adlh Si Pengecut kini menjadi berani terhadap kita, dahulu Si Lemah & Hina kini menjadi kuat dlm berurusan dgn kita. Dahulu adlh Si Burung Kecil di Tanah kita (Negara Islam)kini telah bertukar menjadi Helang, & dahulu adalah Si Kambing Biri-biri kini telah bertukar menjadi Serigala y ingin menelan, membaham kita.

Tetapi Allah subhanahu wa taa’la tidak membiarkan bangsa Yahudi ini! Dia pasti tidak akan membenarkan bangsa ini terus mencemari Tanah Suci. Kita tunggu balasan Allah subhanahu wa taa’la timpa ke atas mereka & insha Allah, ia akan berada di genggaman kita semula : ‘Lawanlah mereka, Allah subhanahu wa taa’la akan menghinakan mereka dgn tangan-tanganmu sehingga jatuh maruah mereka; Dia akan membantumu menentang mereka; Dia akan meyembuhkan hati2 org beriman; dan kemarahanmu (terhadap mereka) tetap utuh, teguh dalam hatimu.’ Ini adalah mesej-ku kpd Yahudi y tidak pernah mengikuti apa y benar atau berpegang pd janji-janji; di mana mereka selalu memungkiri janji setelah termeterainya diantara kita & mereka.

Mesej kedua-ku ditujukan kpd Barat di mana bekerjasama dgn Zionisme, & terutamanya Amerika Syarikat di mana bertindak seolah-olah seperti Tuhan di muka bumi ini. Tiada sesiapa pun y mempersoal apa y ia buat & tiada sesiapa pun y berani menyanggah apa y ia katakan, kerana ia adalah Tuhan di atas muka bumi ini. Amerika Syarikat-lah y menyokong Israel membabi buta tidak kira Israel itu di pihak benar atau salah.

Kita katakan kpd Barat terutamanya Amerika Syarikat, Allah subhanahu wa taa’la tidak akan membiarkan kamu terus menyokong kebohongan, kepalsuan & kepincangan. Dia tidak akan membiarkan & membenarkan kamu memihak ketidak adilan menentang kebenaran.!

Kesatuan Soviet (USSRUnion of Soviet Socialists Republic) jatuh di hadapan mata mereka. USSR memiliki kekuatan ketenteraan termasuk sejata nuklear, namun begitu, mereka jatuh juga. Berdasarkan Sunnatullah(ketetapan Allah subhanahu wa taa’la), mereka (Barat & Amerika Syarikat) patut jatuh juga. Melainkan mereka menarik diri & teguh berdiri di atas kebenaran.

Mesej saya kpd Pemerintah kaum Muslimin secara am-nya & kpd Pemerintah Arab khususnya bahawa mereka patut TAKUT akan Allah subhanahu wa taa’la.

Rakyat mereka sudah pun bersuara tetapi pemerintah-pemerintah menutup telinga mereka, tidak ingin mendengar serta menutup mata mereka, tidak ingin melihat.

Ummah ini adalah Ummah y hebat, tetapi masalahnya terletak pd pemerintah & ketua-nya y berlepas tangan. Jika ini masih berterusan, Pemerintah/ Penguasa ini tidak akan bertahan lama [mengekalkan kekuasaan mereka], kerana pd dasarnya mereka berkuasa krn mendapat pengesahan drpd rakyatnya sendiri, & jika rakyat ini berduyun-duyun meninggalkan mereka, mereka akan kehilangan kepercayaan & kuasa memerintah.

Wahai pemerintah-pemerintah sekalian, ini satu ke-aiban dtg drpd-mu. Saya tidak mahu mengatakan ini adalah Haram, kerana kamu tidak kisah langsung apa itu Halal & Haram. Tetapi, saya ingin mengatakan bahawa kamu telah menjatuhkan maruah-mu kerana tidak mampu bertindak, melakukan apa-apa tetapi hanya melihat, sementara saudara-saudaramu di bunuh dan dihina. Ini adalah sesuatu y sangat menghairankan.

Adakah [Pemerintah2 Arab] ini drpd susur galur keturunan Ubu ‘Ubayda, Khaled ibn al-Walid, Tareq ibn Ziyad, & semua penguasa2 Islam y terkenal pd zamannya!? Ini adalah mesej kpd Pemerintah2 kita: “Kamu sepatutnya mengambil peduli perihal pandangan rakyat-mu ketika melaksanakan keputusan, ATAU sejarah akan berulang di mana rakyat bangkit sehingga menjatuhkan si pemerintah“.

Walaupun GAZA tidak punyai pintu keluar-masuk kecuali Mesir; Israel dikelilingi oleh beberapa Negara Arab. Lubnan, Syria, Jordan & Arab Saudi; mereka adalah jiran2 Israel, sesiapa sahaja di antara mereka ini ingin mengisytiharkan Jihad, sepatutnya sudah lama berlaku. TETAPI kita skrg seolah-olah menjadi pelindung kpd Israel.

Di sini, Qatar, terdapat cawangan Marks & Spencer, di mana mendedikasikan pendapatan di hari Sabtu-nya kpd Israel. Terdapat juga Starbucks, di mana menyediakan kopi. Mereka menggantungkan papan tanda di pintu2 kedai mereka : ‘Kami menfaatkan rakan kongsi kami y terpenting, iaitu Israel, kami membantu pendidikan anak2 Israel, kami membantu membina sejata pertahanan Israel’, dan lain2 lagi.

Org ramai pergi ke Starbucks membeli & meminum kopi y mahal! Kopi y asalnya berharga 2 Riyal, sebaliknya menjadi 20 Riyal. Starbucks adalah milik Zionist. Kenapa kita tidak mendidik Ummah ini utk menghasilkan produk & barangan sendiri? Ini adalah tidak mustahil walaupun kualitinya kurang sedikit drpd mereka! Inilah cara Ummah ini akan bangkit semula! Saudara2-ku, bertindaklah menentang musuh Ummah ini dgn memboikot Israel. Setiap Riyal yang dikeluarkan akan bertukar menjadi peluru-peluru ditembak ke jantung-jantung saudara kita di Gaza & di Negara2 Islam y lain.

Wahai Allah! Ambil tindakan kpd musuh2-Mu, musuh2 Islam! Wahai Allah! Ambil tindakan kpd Yahudi, si Perampas, si Perompak y melampaui batas! Wahai Allah! Ambil tindakan kpd jenis manusia ini y merupakan pemboros, licik & bongkak! Wahai Allah! Mereka telah menyebarkan terlalu byk kekejaman, kezaliman & mencemarkan Tanah Suci al-Quds! Jatuhkanlah kemurkaan-Mu ke atas mereka, Wahai Tuhan-kami!

Wahai Allah! Engkau telah membinasakan kaum Samud di tangan penzalim, & Engkau telah membinasakan kaum A’d dgn badai kesejukan y melampau ,& Engkau telah membinasakan Firaun & konco2nya .

Wahai Allah! Ambil tindakan pd Yahudi Zionist, si Penzalim & Penindas ini; Wahai Allah! Jgn lah Engkau kasihani walau seorang pun di antara mereka; Wahai Allah! Ambil kira bilangan mereka, bunuhlah mereka, & jangan sampai tertinggal walaupun seorang!

NOTE :
Akibat daripada Pemerintah2/Penguasa2 Negara Islam seperti yang di terangkan oleh Sheikh Yusuf al-Qaradhawi di dlm khutbah beliau, di mana kebangkitan Rakyat menjatuhkan si Pemerintah y demikian itu,  memang benar2 berlaku :

Maklmumat lanjut :

______________________________
Allahu Taa’la A’lam
Allah subhanahu wa taa’la Knows Best.
______________________________

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s