McDonald & Coke Products.

Hello & Salamun A’laikum – QS 06:54
In The Name Of Allah, Most Gracious, Most Merciful.

Wah! Baru2x ni di Page Aqsa Syarif di Facebook rancak dgn ajakan utk kita mem-boikot barangan2x y mampu mem-beri kekuatan sumber ke-wang-an kpd Yahudi Zionis di Israel.

Ya, dlm byk2x barangan y boleh di-boikot, McDonald dan Coke Products antara y telah lama ada d Malaysia.

Penulis amat-lah sgt ber-setuju & ber-sama2x dgn apa y di-bawa oleh Aqsa Syarif.

Secara jujur-nya, dulu2x penulis juga sgt minat utk mem-beli barangan drpd ke-dua2x-nya. Lebih2x lagi McDonald, ter-amat-lah suka utk memakan French Fries-nya. .yummy~

Tapi, setelah faham apa y telah ber-laku & kebenaran di-sebalik ke-untung-an hasil perniagaan barangan ter-sebut menguat-kan lagi Yahudi Zionis utk kekal ber-tapak di Bumi Palestin, penulis mula ber-henti.

Benar, penulis sudah pun ber-henti mem-beli brangan Coke malah tidak men-jengah pun ke McDonald. Mungkin dgn nama lain, ‘boikot’ . Kdg2x org tidak boleh terima dgn ‘boikot’ ni. Alhamdulillah, penulis me-rupa-kan pengamal perubatan, memg faham keburukan memakan makanan Fast Food & minuman ber-karbonat y tinggi kandungan gula-nya. Nah! Tak usah-lah nak rosak-kan kesihatan tubuh badan dgn barang2x ter-sebut. Itu pun me-madai utk ‘ber-henti’!

Tetapi, bagus juga di-samping itu me-mahami utk tidak menyokong Yahudi Zionis dgn berhenti/mem-boikot barangan mereka.😉

Allah subhanahu wa taa’la Knows Best.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s